IMG_2917.jpg

Gluteenittomasti

Tutustumiseni gluteenittomaan ruokavalioon alkoi aikana jolloin keliakiaa ei juurikaan ajateltu aikuisten sairautena, se miellettiin lähinnä lasten sairaudeksi. Silloin, reilu 40 vuotta sitten, oli gluteeniton tarjonta olematonta. Valmiina sai vain vitivalkoisia kivikovia korppuja, jauhot olivat yhtä lailla vitivalkoisia, ja ne pöllysivät puuterilumen lailla. Oli pakko opetella leipomaan itse, oli myös pakko opetella rikastamaan leipää milloin milläkin. Nykyisin löytyy jo valmiinakin vaikka mitä, luulisi jokaisen löytävän itselleen mieluista syötävää. Valmiiden tuotteiden hinta onkin sitten luku sinänsä. Jauhoja on monia erilaisia, valmiita sekoituksia tai jauhoja lukuisiin eri tarkoitukseen. Oma leivonta-aktiivisuuteni vaihtelee paljon. Koska nyt ei ole pakko leipoa, nyt saa tehdä niin.

GLUTEENITON EI TARKOITA TYLSÄÄ…

LISÄÄ LEIVONNAISIA..


“Hyvä ruoka, parempi mieli.”

— Wanha viisaus

Muut blogini