PANNARIA JA PINAATTIA

Pinaattipannari on meidän suosikkiruokaa, suosikkiherkkua kesät ja talvet. Parasta kun se tehdään tuoreesta pinaatista, sitäkin kun onneksi saa vuodet ympäriinsä nykyisin. Valmiilla jauhoseoksilla pääsee helpommin, ainakaan pannariin ei tule turhia jauhokokkorareita.

Pannariin tarvitset:

Maitoa, tavallista tai kasvisversiota 1 litra

Kananmunia 4-6 (kyllä, laitan usein koko pikkupakkauksen munia, lisää proteiinia, koostumuskin paranee.)

Valmista vohveli- ja lettujauhoa kaksi pientä pussia, pidän itse eniten Fazerin gluteeniton lettujauhoseos 150gr pusseista. Muutkin lettujauhoseokset ihan ok ja tulevat halvemmiksikin., niitä ohjeen mukainen määrä.

Tuoretta babypinaattia, 1/2-1 rasiaa hieman silputtuna (ehkä noin 70-100gr)

Loraus eli noin 2rkl juoksevaa margariinia.

Halutessa hiukan suolaa ja sokeria, tarkista jauhoseoksen koostumus ensin!

Sekoita maito ja munat, lisää joukkoon kuivat aineet. Suosittelen käyttämään sähkövatkainta, ne mahdolliset paakut nimittäin… Sekoita joukkoon vielä rasva ja pinaatit.

Kaada taikina uunipellille ja paista 200-225 asteessa kauniin ruskeaksi. Parhaimmillaan pannari kuplii ja kohoilee paistamisen aikana. Tämä riippu kananmunien määrästä ja osin kuun asennosta ;)

Anna kypsän pannarin jäätyä ja tasaantua ennen tarkoilua.

Pinaattipannukakku tarjoillaan sokeroitujen puolukoiden ja raejuuston kanssa. Taatusti herkullista!

Jos haluar tehdä tavallisen pannukakun, jätä vain pinaatti pois ja lisää taikinaan vaniljasokeria. Tavis pannari maistuu hillon ja/tai sokerin kanssa. Eikä kermavaahtokaan hullumpi lisä ole.

Pannukakku on yksi saunailtojemme kestoherkuista. Ei ainoastaan ihmiset, vaan myös koirat, ovar pannariin aivan hulluina. Oma nakkeroiseni yrittää aina jopa saada varastettua pannukakun pöydältä, Omasta lautasestani joudun pitämään tarkan vaarin ettei annokseni mene parempiin suihin :) Mäyräkoira on ajatustakin nopeampi jos se haluaa jotain herkkua, ja toki onhan se “lakisääteinen pannukakkuvero” annettava.



Next
Next

Leivontaa ja joulun tuoksuja